“SRCEM ZA ZADAR” HSS i Centar podržali Vučetića: “Nakon 30 godina vladavine HDZ-a Zadar se nalazi u političkom prokletstvu vječnog vraćanja”

Koalicija “Srcem za Zadar” predvođena kandidatom za gradonačelnika Markom Vučetićem danas je na rivi održala konferenciju za medije, a podršku su Vučetiću pružili iz HSS- a te iz zadarskog ogranka stranke Centar (nastao spajanjem stranke Pametno i Stranke s Imenom i Prezimenom).

Svi smo razočarani stagnacijom Zadra, a Centar je prepoznao  kandidata Vučetića kao čovjeka koji može odraditi naša htijenja i smjernice te onaj koji može promijeniti samu ideju vođenja grada. Ima snagu i volju i iza takvog čovjeka vrijedi stati, rekao je Zdenko Jukić, predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar.

S njim se složio i Marijan Maroja, predsjednik Gradske organizacije HSS-a. Kako je rekao, i gradska i županijska organizacija stranke podržat će Vučetića, za kojeg vjeruju da će tu dužnost dostojno i odgovorno obnašati.

Svi znamo da grad Zadar ima velikih problema, od zapošljavanja, privrede, komunalne prirode pa sve do urbanističkog uređenje grada i programiranja njegovog razvoja. Ova će koalicija te stvari početi mijenjati, kazao je Maroja.

Vučetić se osvrnuo na jučerašnju objavu kandidature HDZ-ovog Branka Dukića za novi mandat.

Nakon 30 godina vladavine HDZ-a Zadar se nalazi u nečemu što se naziva političko prokletstvo vječnog vraćanja, što je vidljivo upravo u tim višestrukih kandidatura Dukića. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječnog vraćanja njega ionako nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, uvijek se nešto žrtvuje, a ovdje je žrtvovan Zadar i život grada te se žrtvovanje uvijek odvija pod vidom nekog elementa.

Pod Bandićem Zagreb je bio žrtva pod vidom elementa vode, što je došlo do izražaja u fontanama, dok je Zadar žrtvovan pod vidom praelementa zemlje, zaključio je Vučetić, dodajući da Zadar treba postati grad koji će se vratiti građanima, te da koalicija “Srcem za Zadar” nikad neće postati ideološki jednoznačna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...