Stanovi, Zadarski otoci i Benje nastavljaju rad po modelu A; “Djeca su depresivna kada nisu u školi”, “Nemamo niti jednog zaraženog učenika i djelatnika”

Na ovotjednom sastanku Stožera civilne zaštite Zadarske županije donesena je preporuka da se od ponedjeljka, 29. ožujka u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava odvija prema C modelu.

Šef Stožera Šime Vicković potvrdio je u utorak medijima da brojimo 36 zaraženih učenika te da je ukupno 500 njihovih kolega u samoizolaciji.

Ipak, neke zadarske škole, zbog povoljne epidemiološke situacije u njihovom okruženju, odlučile su u tjednu prije Uskrsa nastavu održati u učiniocima.

Obratili smo se Centru za javno zdravstvo i pročelniku, poslali evidenciju iz koje je bilo vidljivo da u ovom trenutku nemamo niti jednog učenika viših razreda ili učitelja koji je zaražen. Dobili smo odobrenje i u interesu djece odlučili smo se za model A. Uvjerio sam se i sam kako djeca ne vole online nastavu. Depresivni su, ne mogu se pustiti, aparatura im zna zaštekati i to nije jednostavno. Ova četiri dana ćemo još izdržati!, kazuje nam Markica Perić, ravnatelj Stanova.

I škola na Bilom Brigu, Zadarski otoci, odlučila je tjedan prije praznika ispratiti sa školskim zvonom.

Odlučili smo se na to na temelju dobre epidemiološke situacije u školi. Nemamo pozitivne djece, ni djelatnika. Samo troje učenika je u samoizolaciji, ali zbog obiteljskih kontakata. Situacija je mirna. Svaki dan pišemo izvještaje i radimo evidenciju o broju zaraženih u školi i trenutno nam niti jedan razred nije odsutan. Ovakav način nastave potreban je učenicima i idemo još ova četiri dana odraditi kako treba, kazuje nam ravnatelj Davor Barić.

Osim Stanova i Zadarskih otoka, za model A odlučila se i škola Šimuna Kožičića Benje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...