U zadarskim školama zaraženo 36 učenika, 500 ih je u samoizolaciji; “Ako brojke nastave rasti, dio učenika od ponedjeljka prelazi na on line nastavu”

Zbog velikog broja zaraženih učenika, kao i onih koji su u samoizolaciji, dio županija prelazi ili su već prešli na online nastavu.

Što se tiče situacije u Zadarskoj županiji, kako doznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite, Šime Vickovića, ukoliko  se nastavi trend rasta broja novozaraženih učenika, od 29. ožujka nastava će se za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda te srednjoškolce (osim maturanata) odvijati on line.

U ovom trenutku imamo 36 zaraženih učenika, što u osnovnim, što u srednjim školama, te 500 njihovih kolega u samoizolaciji. Pratimo razvoj situacije, a ovaj tjedan ćemo održati sastanak na kojem ćemo odlučiti što još treba učiniti po pitanju mjera, rekao nam je Vicković, dodajući da je Županijski stožer u svakodnevnom kontaktu s ravnateljima škola koji im javljaju brojke zaraženih.

Na području naše županije u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze, no manja brojka rezultat je i manjeg broja testova, njih 136.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...