Nijemci će obaviti posao proširenja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Zadru

Odluka o izboru najpovoljnijeg izvođača za komunalno infrastrukturu aglomeraciju na području grada prošla je bez žalbe.

Sjetimo, kao najpovoljnija ponuda u postupku javne nabave odabrana je ona njemačke firme Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG.

Stoga, za 11. svibnja 2021. godine najavljeno je potpisivanje ugovora i radovi na proširenju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Zadra te rekonstrukcija vodovodne mreže, konačno mogu početi.

Izgradit će se 36.661 metara gravitacijskih cjevovoda, 1.859 metara tlačnih cjevovoda, 5 crpnih stanica i 2.690 priprema za kućne priključke. Projekt obuhvaća sanaciju sustava odvodnje metodama bez raskopavanja u duljini od 1.500 metara s rekonstrukcijom, odnosno sanacijom postojećih okana i kućnih priključaka.

Obuhvaća i rekonstrukciju sustava odvodnje zamjenom gravitacijskih cjevovoda u duljini od 1.286 metara s rekonstrukcijom postojećih okana i kućnih priključaka te rekonstrukcije 865 metara tlačnog cjevovoda, nadogradnju CS Borik sa cjelovitom automatikom i NUS, izvedbu spojnog cjevovoda UPOV Borik – UPOV Centar u duljini 1.854 metara gravitacijskih cjevovoda, 1.021 m tlačnih cjevovoda i 2 crpne stanice.

Za kraj tu je i neizbježna rekonstrukcija sustava vodoopskrbe uslijed proširenja sustava odvodnje grada Zadra – 21.476 metara vodoopskrbnih cjevovoda i 1.720 priključaka na vodoopskrbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...