Optužnica protiv Benkovčanina Ljutića; Umjesto za liječenje supruge 4 i pol milijuna kuna potrošio u igrama za sreću

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Dine Ljutića (37) kojeg tereti da je prao novac prikupljen putem javnog apela za liječenje onkološki bolesne supruge.

Ljutića, za kojeg je tužiteljstvo u priopćenju navelo samo njegovu dob, optužnica tereti da je od 22. studenog 2019. do 28. prosinca 2020. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist, putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći radi liječenja bolesne supruge. Ljutić je pritom dovodio u zabludu potencijalne donatore kako će novac koristiti za liječenje supruge.

Prema optužnici, Ljutić je 4,6 milijuna kuna koje su uplatile fizičke i pravne osobe koristio za svoje vlastite potrebe i uplaćivao ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću. Ljutić je novac u iznosu većem od četiri milijuna kuna više puta mjesečno transferirao na račune igara na sreću, preciziralo je tužiteljstvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjetimo, Dino je porijeklom iz Benkovca. Godinama je istupao u javnost moleći građane da mu doniraju novac za liječenje teško bolesne supruge čije su tegobe, kako je jednom prilikom ispričao za naš medij, počele 2017. godine kada je s obitelji boravio u rodnoj grudi. Ana je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće. Pozlilo joj je, a kasnije je uspostavljeno da boluje od karcinoma dojke koji je metastazirao na kralježnici.

Uhićen je krajem 2020., uz kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...