Važna pobjeda Zadra u Srbiji; Sjajnom obranom se približili ostanku u ABA ligi: “Znali smo da će biti teška utakmica”

Momčad Zadra napravila je veliki korak prema izbjegavanju kvalifikacija za opstanak. U 24. kolu ABA lige Zadar je u Čačku upisao važnu pobjedu nad Borcem rezultatom 61:65.

Zadar je držao vodstvo tijekom skoro cijele utakmice, ekipa Borca je imala vodstvo u ranim trenucima prve četvrtine, ali je Zadar nakon toga preuzeo vodstvo koje nisu ispustili. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 16:19.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, ali Zadar je držao prednost otalih 16 minuta prvog dijela.

U nastavku Zadar je uspio povećati svoje vodstvo, početkom četvrte četvrtine momčad Veljka Mršića je imala svoje najveće vodstvo na utakmici od +14 nakon pogođenog šuta rođendanskog slavljenika Kodi Justicea.

Čačani se na +14 nisu predali i otežali su Zadranima završnicu. Borac je napravio seriju 9:2 što je primoralo Veljka Mršića da uzme minutu odmora. Nakon timeouta Mavra je pogodio važnu tricu za +10 Zadra. Borac je nastavio stizati Zadar, ali nije bilo dovoljno vremena i Zadar se vraća kući s dva nova boda.

Srećom za Zadar, Borac je imao lošu šutersku večer, šut za tri poena za Srpskog predstavnika bio je 8/39 dok je Zadar šutirao 5/18 za tri.

Najbolji igrač Zadra bio je Aleksandar Bursać koji je susret završio s 11 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Justin Carter je imao 10 poena i 6 skokova.

Za Borac, Miletić i Todorović zabili su po 13 poena.

Zadar u utorak dočekuje Sonik Puntamiku.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Ovo je bila jedna izuzetno važna utakmica za obje ekipe. Mislim da smo tijekom cijele utakmice bili kao u prvoj utakmici. Mi smo opet sebi zakomplicirali s lošim odlukama u nekim trenucima, pretkraj utakmice dali smo Borcu priliku da se vrate u utakmicu isto kao u Zadru. Mislim da je početak utakmice odredio tijek, znali smo da Borac u zadnje vrijeme ulazi furiozno u utakmicu. Mi smo postavili zonu da ih izbacimo iz tog njihovog intenziteta kretanja zatim su se okrenuli vanjskom šutu kojeg su promašivali, ali ih je napadački skok držao u tim prvim minutima.”

Aleksandar Bursać, igrač Zadra: “Znali smo da će biti teška utakmica. Ušli smo u utakmicu maksimalno fokusirani i motivirani kao i Borac. Držali smo veći dio utakmice u našoj kontroli. Na kraju se desio pad po tko zna koji put, ali najvažnije je da idemo kući kao pobjednici.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...