Želite li postati policajac, morat ćete skočiti 1,97 metara u dalj, a 2.400 metara pretrčati za 12,49 minuta

Osoba muškog spola koja se prima u policiju mora pretrčati 2400 metara za najviše 12.49 minuta dok buduća policajka tih šest krugova po atletskoj stazi mora pretrčati barem za 15.58 minuta.

Poligon s preprekama budući policajac mora svladati u roku od najviše 3.06 minuta, a njegova kolegica za tri i pol minute. To su kriteriji za provjeru razine tjelesne i motoričke sposobnosti za osobu koja se prima u policiju, koji su predviđeni izmjenama Pravilnika MUP-a koji je u fazi donošenja, piše Večernji list.

U postojećem Pravilniku je pak navedeno da su kriteriji provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca još i indeks tjelesne mase koji mora biti u rasponu od 20 do 30 kg/m², a navedeno je i da poligon natraške žene trebaju prijeći za 12.8 sekundi, a muškarci za najviše 10.9 sekundi.

Svi muški kandidati moraju napraviti bar tri skleka na ručama, a žene dva. Buduće policajke moraju napraviti i šest pretklona na švedskoj klupi, a muški najmanje deset. Norma u skoku u dalj s mjesta za nove policajke je 160 cm, a za policajce 197 cm.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...