Žena usred porođaja saznala da ima dvije vagine: Liječnici nikada nisu primijetili

GOTOVO svaka žena je nakon vlastitog porođaja ostala očarana svime što žensko tijelo može učiniti. No, za mamu Brittany Jacobs dobrodošlica njezinu sinu na svijet također je uključivala VELIKO otkriće o samoj sebi.

Naime, ona se nedavno priključila TikTok trendu te je, baš kao i mnogi drugi ljudi, otkrila jednu stvar o sebi koju su liječnici potpuno ignorirali “čak i onda kada je bilo jasno da nešto nije u redu”.

“Oduvijek sam smatrala da imam jako visoku toleranciju na bol, ali menstruacija mi je bila tako bolna da bih plakala i uvijek sam iskrvarila izvan tampona”, ispričala je.

Kad je imala 25 godina i bila trudna s prvim djetetom, Brittany je primijetila da je njezin trbuh uvijek nagnut samo na jednu stranu. Navodeći ostale simptome, rekla je i kako je uvijek imala dvije menstruacije mjesečno te da joj je vođenje ljubavi bilo iznimno bolno. Iako je prije prve trudnoće napravila sve potrebne pretrage, tek kada je završila na stolu za rađanje, jedna medicinska sestra je primijetila da Brittany ima dvije vagine.

“Medicinska sestra je gledala dolje i rekla mi: ‘dušo, imaš dvije vagine, dva cerviksa i dvije maternice'”, prisjetila se ova mama.

Nakon porođaja Brittany je dijagnosticirano rijetko stanje koje se naziva uterus didelphys, stanje gdje se maternica ne uspije pravilno razviti, odnosno nastanu dvije maternice.

U zasebnom videu Brittany je objasnila da ima samo jedan otvor, ali postoji septum, poput onoga što se nalazi u nosu, koji vodi do odvojenog vrata maternice i maternice.

“Uvijek sam mislila da je to himen i vjerujem da je to i moj suprug pretpostavljao”, ispričala je u odvojenom videu, dodavši da joj je suprug tek tada priznao da je i njemu seks bio vrlo bolan.

Tijekom rađanja njezinog prvog sina septum je blokirao djetetovu glavu, što znači da “nije imao dovoljno prostora za izlazak”. Iako joj je ponuđena opcija carskog reza, Brittany je odlučila umjesto toga presjeći septum. Na kraju, rezanje septuma ublažilo je i mnoge druge simptome, a Brittany je kasnije ponovno ostala trudna na istoj strani maternice.

“Moje obje trudnoće su bile na istoj strani, tako da ne znam je li moja druga strana plodna ili ne”, zaključila je a prenio Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...