Kontroverzni svećenik u Salima na župu objesio zastavu HOS-a, ljudi je gađali jajima; “Isto se dogodilo i lani”

Nažalost ovo nije prvi put. Isto se dogodilo i lani za Veliku Gospu, kazao je u nedjelju Zoran Morović, načelnik mjesta Sali na Dugom otoku.

Svećenik njihove otočne župe, don Tomislav Vlahović izvjesio je zastavu HOS-a na zgradi župnog dvora prošle nedjelje, navodno zbog obljetnice Bljeska i pogibije policajca Franka Lisice.

Mještani su zbog toga navodno zgradu gađali jajima.

– Tada smo pisali Zadarskoj nadbiskupiji, a u dopisu smo ih izvijestili i da se svećenik ne pridržava mjera protiv Covida. Sad smo im pisali opet, a nadamo se boljem rezultatu – dodao je Morović za 24sata.

Na prvo pismo dobili su odgovor da se velečasni Vlahović mora pridržavati mjera, no on to jednostavno nije učinio, štoviše prozivao je vjernike koji bi u crkvu došli sa zaštitnom maskom, nazivajući ih nevjernicima.

Don Tomislav naime smatra da je vjera u Isusa Krista dovoljna da onoga tko vjeruje štiti od svih zala pa tako i virusa. To što Stožer zabrani mise u Salima u vrijeme najvećeg žarišta korone, njega ne dira, on ih jednostavno održava i dalje.

Don Tomislav je policijskom palicom zaustavljao vozače i držao im lekcije da prebrzo voze. Don Tomislav čini što ga volja i nitko mu ne može ništa. Priča se da ga štiti sam nadbiskup Želimir Puljić jer su krvni srodnici, što smoga i pitali na sudskom hodniku nakon nepravomoćne presude na Općinskom sudu.

– Kakve to veze ima s ičim? To nije bitno – kazao je tada Vlahović.

– Ja sam tražio i kao načelnik općine, i naš općinski stožer je tražio puno puta i kontaktirali smo i od Županijskog stožera i od Zadarske nadbiskupije da ga se makne i da nam daju drugog svećenika. Rekli su da će razgovarati s njim, i razgovarali su, ali on nikoga ne sluša. Pokušali smo ga premjestiti i u dogovoru sa Kaptolom, ali su sve opet spustili na Zadarsku nadbiskupiju. On je, evo, još tu, – kaže načelnik Zoran Morović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...