Ministrica turizma Nikolina Brnjac u Zadru: “U 2020. godini ostvarili ste 9,8 milijuna noćenja, jedna ste od najposjećenijih županija”

U pratnji direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića te izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljka Mršića, ministrica Nikolina Brnjac obišla je ŠC Višnjik.

„Osim svoje važnosti za lokalnu zajednicu, ŠC Višnjik važan je i na nacionalnoj razini jer je mjesto na kojem Hrvatska može ugostiti najveće sportske događaje, a kolike su razne mogućnosti svjedoči i činjenica da je prije samo nekoliko dana ugostio završnicu Lige prvaka u futsalu. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u radu ovog športskog centra i na taj način daju svoj doprinos poboljšanju cijelog sustava i osiguravanju optimalnih uvjeta za bavljenje sportom svim građanima ovog grada, županije, ali i šire“, istaknula je Brnjac te dodala kako je Ministarstvo turizma i sporta financiralo izgradnju teniskih terena u iznosu većem od 800.000 kuna.

Na sastanku s zadarskim županom Longinom, ministrica je razgovarala o pripremama ususret nadolazećoj sezoni, napretku i važnosti projekta Safe stay in Croatia, organiziranom cijepljenju turističkih djelatnika, punktovima za testiranje turista te lokacijama koje su za svaku županiju objavljene na www.safestayincroatia.hr web stranici, akciji Hrvatski otoci – zeleni otoci te turističkim pristojbama i članarinama, koje će se i u ovoj godini smanjivati.

„Napravili smo niz aktivnosti kako bismo sezonu dočekali spremni i mislim da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju za odmor. Zadarska županija jedna je od najposjećenijih te je u 2020. godini ostvarila 9,8 milijuna noćenja turista. Uz povoljnu epidemiološku situaciju vjerujem kako ćemo ove sezone iz Zadarske županije moći svjedočiti i većim turističkim brojkama“, poručila je ministrica Brnjac te zahvalila županu i gradonačelniku na svim naporima koje ulažu u turistički i sportski razvoj ove županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...