POTVRĐENO Od ponedjeljka prestaju posebne mjere za Zadarsku županiju; Vicković: “Cijepimo 1100 osoba dnevno, u sezonu ulazimo sigurni”

Da od ponedjeljak dolazi do relaksacije mjera u našoj županiji, potvrđuje nam Šime Vicković, načelnik Stožera.

Jučer sam imao sastanak s epidemiologom Zavoda za javno zdravstvo i ravnateljem zadarske bolnice i složili smo se da stvari idu na bolje. Stoga, od ponedjeljka vraćamo mjere na one koje su bile prije uvođenja posebnih pravila za zadarsko područje. Dakle, ugostiteljski objekti će raditi do 22 sata, a prema školama će se poslati dopis s prijedlogom da svi prijeđu na model A, kaže nam Vicković.

Osim što je zadovoljan trenutačnom epidemiološkom situacijom, optimističan je i što se tiče sezone. Zahvaljujući dinamici cijepljenja, vjeruje kako je pred nama nekoliko uspješnih turističkih mjeseci.

Dnevno cijepimo 1100 osoba, što na punktu Višnjiku, kod liječnika obiteljske medicine i na Zavodu za javno zdravstvo. Vjerujem kako ćemo do kraja 6 mjeseca procijepiti 55 posto stanovnika starijih od 18 godina. Cijepili smo medicinske radnike, policiju, a sada krećemo sa tvrtkama. Kroz anketu koju je provela naša Gospodarska komora, oko 1.200 osoba prijavilo se za cjepivo. Moramo uzeti u obzir da su mnogi preboljeli koronu, prema statistici njih oko 12.500 tisuća u županiji. U ljeto ulazimo spremni i vjerujem da ćemo imati dobru i sezonu i post sezonu, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...