Predavanje i obilazak rimske oslikane žbuke – freske iz zadarskog Varoša

Nakon predavanja organiziran je odlazak na arheološko nalazište u Varoš gdje su uzvanici mogli razgledati oslikanu žbuku – fresku koja je vidljiva na svom prvotnom, in situ položaju.

Arheološki muzej Zadar povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u suradnji s tvrtkama Arheolog d.o.o. iz Ugljana i Galo industries j.d.o.o. iz Zadra te Odjelom za arheologiju Sveučilišta u Zadru, u utorak, 18. svibnja 2021. u 12 sati priredio je predavanje Rimska oslikana žbuka – freska iz zadarskog Varoša: status questionis.

Predavanje su održale konzervatorica-restauratorica Arheološkoga muzeja Zadar Martina Rajzl i dr. sc. Josipa Baraka Perica, docentica Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru.

Nakon predavanja organiziran je odlazak na arheološko nalazište u Varoš gdje su uzvanici mogli razgledati  oslikanu žbuku – fresku koja je vidljiva na svom prvotnom, in situ položaju.

Zbog epidemioloških mjera te ograničenog broja uzvanika predavanje će se održati ponovno u srijedu, 19. svibnja u 12 sati.  Interes za predavanje bio je iznimno velik stoga su popunjena sva mjesta i za sutrašnje predavanje.

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, bio je slobodan ulaz u Arheološki muzej Zadar te Muzej ninskih starina. Uz stalne postave posjetitelji su  mogli razgledati i povremenu izložbu Nin i novac: povijest kroz numizmatičke nalaze iz Nina od antike do novog vijeka koja je postavljena u Muzeju ninskih starina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...