Županija osigurala 950 tisuća kuna; Bespovratna sredstva za mikro subjekte pogođene korona krizom

Zadarska županija objavila je Program za dodjelu bespovratnih potpora mikro poduzetnicima radi ublažavanja epidemije bolesti COVID-19 na području Zadarske županije za 2021. godinu, kojim će se dodijeliti 950.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Program je izradio Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, a namjena mu je dodjelom bespovratnih potpora različitih iznosa očuvati i poticati poslovne aktivnosti za mikro subjekte čiji je rad otežan zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19 i kojima je zbog toga došlo do značajnog pada poslovnih aktivnosti.

„Korisnici potpore mogu biti mikro subjekti malog gospodarstva čije je sjedište na području Zadarske županije i koji obavljaju djelatnost na području Zadarske županije, a koji su u 2020. godini imali pad prihoda/primitaka više od 30 posto u odnosu na 2019. godinu“, objašnjava pročelnik Lovro Jurišić.

Prihvatljivi troškovi su troškovi nastali u razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja 2021. godine, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 15.000,00 kuna.

Sredstva za provedbu ovog Programa osigurana su u županijskom proračunu u ukupnom iznosu od 950.000,00 kuna.

Podsjetimo, ovo je već sedma mjera Zadarske županije za pomoć gospodarstvenicima od početka pandemije koronavirusne bolesti.

„Uz očuvanje zdravlja naših građana tijekom pandemije, jednako je važno očuvanje gospodarskih aktivnosti. Od početka krize pokazali smo zajedništvo i solidarnost pa su aktivnosti za očuvanje radnih mjesta dale vidljiv rezultat, u prvom redu mjere hrvatske Vlade, ali i potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli na razini Županije te naši gradovi i općine. Posljednji podatci koji svjedoče o tisuću zaposlenih više u odnosu na godinu ranije na području Zadarske županije svjedoče da su mjere bile uspješne. Uvjeren sam da ćemo zajednički prevladati ovu krizu i spremni dočekati puno otvaranje gospodarstva“, ustvrdio je župan Božidar Longin.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr, tj. 23. svibnja 2021. godine, odnosno prvi sljedeći radni dan.

Zbog ograničenih sredstava, pozivaju se mikro poduzetnici na području Zadarske županije koji ispunjavaju uvjete iz Programa da se što prije prijave na objavljeni Javni poziv kako bi ostvarili pravo na potporu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...