30. OBLJETNICA Otvara se spomen soba posvećena poginulim i nestalim pripadnicima 112. brigade

Predsjedništvo Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade utvrdilo je program obilježavanja 30. obljetnice 112. brigade.

Program počinje u nedjelju 17. lipnja u 11 sati, u Katedrali sv. Stošije, Misom za poginule i umrle pripadnike 112. brigade i sve ostale poginule i umrle hrvatske branitelje.

Program se nastavlja u ponedjeljak, 28. lipnja na Gradskom groblju Zadar, s početkom u 9 sati, polaganjem vijenaca i svijeća za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

U 10 sati, u prostorijama Udruge 112. brigade, Veslačka 12, otvara se Spomen soba posvećena poginulim i nestalim pripadnicima 112. brigade.

– Spomen soba će ubuduće služiti za prijeme braniteljskih udruga, učenika osnovnih i srednjih škola, prigodom će se moći održati i predavanje o ulozi i doprinosu 112. zadarske brigade obrani Zadra i šireg zadarskog zaleđa, obrani i oslobađanju drugih dijelova  Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pojašnjava Marko Čulina prvi ratni zapovjednik i predsjednik Udruge 112. brigade.

Nadalje, u 11 sati u Kneževoj palači otvorit će se izložba ” Fotografije i dokumenti 112. brigade.

– Ova je izložba osvježena novim dokumentima i fotografijama o 112. brigadi, a jedan pano posvećen je radu Udruge 112. brigade čija je temeljna zadaća promicanje vrijednosti Domovinskog rata, prenošenjem tih vrijednosti na mlade generacije, kaže Marijan Maroja, član Predsjedništva Udruge  112. brigade.

U 19 sati Gradska glazba Zadar mimohodom će ulicama Poluotoka obilježiti Obljetnicu brigade,  a u 20 sati motoristi – branitelji dati će svoj prilog obilježavanju vožnjom svojih članova od Puntamike, obalom do pozdrava suncu i oko Poluotoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...