Capak: “Najesen ćemo svakako cijepiti djecu od 12 do 18 godina, u školskim ambulantama ili na posebnim punktovima”

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je u zagrebačkom HNK-u odgovarao na pitanja novinara te najavio mogućnost nagrađivanja onih koji se cijepe.

“Sura u 19:30 će Đani Stipaničev odraditi koncert, nakon što se cijepi, kao svojevrstan poklon onima koji su se u ova tri dana cijepili bez poziva. Slično se događa i u Splitu. U Zagorju se dijele ulaznice za toplice. Postoje načini kojima se određeni stožeri služe. O tipovima novčanih nagrada nismo razmišljali. Iako Hrvatskom novčarskom zavodu ni to nije strano”, rekao je Capak.

Govorio je i o cijepljenju djece.

“Imamo jedno cjepivo koje je registrirano za djecu od 12 do 18 godina, to je Pfizerovo cjepivo, a vrlo skoro ćemo imati i Modernu. Priča se i o pedijatrijskim dozama Pfizera koje bi isto trebala biti uskoro. Mi smo, čim je cjepivo bilo registrirano, objavili da djeca u tom trenutku nisu prioritet, ali da treba cijepiti djecu koja su kronični bolesnici i kod koje bi virus mogao uzrokovati težu bolest. Također, rekli smo da oni koji u kući imaju kompromitirane osobe, da se i ta djeca moraju cijepiti. Najesen ćemo svakako cijepiti djecu, no kao što znate da je cijepljenje za odrasle na dobrovoljnoj bazi pa će tako biti i za djecu. Za one koji nemaju 18 godina, roditelj mora potpisati pristanak. O tome kako će to funkcionirati u praksi razmišljat ćemo najesen”, rekao je Capak.

“Postoje ambulante školske medicine. Postoji mogućnost da se u ordinacijama to organizira, a postoji mogućnost organiziranja na punktovima u školi. Vidjet ćemo najesen”, pojasnio je, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...