Dok se opirao uhićenju 36-godišnjak na Stanovima oštetio policijsko vozilo i ozlijedio službenu osobu

Policijski službenici kriminalisitičke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanjuj oružja građana.

Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 03. lipnja, navečer oko 17.30 sati u Zadru na gradskom predjelu Stanovi, uputio ozbiljne prijetnje prema njemu bliskim osobama, koje prijetnje su kod njih izazvale strah i uznemirenost, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici ubrzo nakon dojave, zatekli su ga u obližnjoj ulici, a kod njega su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz drugih kaznenih djela te hladno oružje.

Prilikom postupanja policije, 36-godišnjak je pružao aktivni otpor te je uz uporabu sredstava prisile uhićen i priveden u službene prostorije, a tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji, fizičkom snagom, oštetio je vrata službenog vozila te pokušao udariti policijskog službenika i pritom ga lakše ozlijedio.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je s utorka na srijedu u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, sa gradilišta otuđio oko 30 metara bakrenih cijevi te električni kabel u vlasništvu 34-godišnjaka. Navedeni predmeti su mu oduzeti i biti će vraćeni vlasniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja, Prisila prema službenoj osobi, Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja hladnog oružja, protiv njega se nadležnom Prekršajnom sudu podnosi Optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...