Dukić i Longin položili lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe; “Ovim činom odana je počast zadarskim rodoljubima”

Povodom državnog praznika, Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić  i župan Zadarske županije, Božidar Longin sa suradnicima položili su lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim poginulima u antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora. Ovim činom sjećanja odana je počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu našega grada od fašističkih okupatora.

Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe, vrijednost za koju se Republika Hrvatska zalaže i koja je potvrđena u Izvorišnim osnovama Ustava kao i u Deklaraciji o antifašizmu Hrvatskoga sabora. Na Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine. Osnivanjem prve oružane antifašističke postrojbe u Drugom svjetskom ratu, Hrvatska je dala velik doprinos otporu i borbi protiv fašizma u tada porobljenoj Europi. Današnja Republika Hrvatska, koja je svoju slobodu izborila u Domovinskom ratu, privržena je temeljnim demokratskim vrijednostima – miru, slobodi, demokraciji, vladavini prava, poštovanju ljudskog dostojanstva, zaštiti ljudskih prava, nediskriminaciji, toleranciji i odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...