Nije prisustvovao sjednici; Žuvela zbog operacije srca otišao na rehabilitaciju: “Već godinama ne podnosim napore. Sada vozim biciklu, plivam…”

Iako iz drugog kruga izbora nije izašao kao pobjednik, liječnik Ivica Žuvela pridobio je najveće simpatije biračkog tijela.

Nesuđenom županu brojke idu u prilog. U gradu Zadru osvojio je više od 14 tisuća glasova, gradonačelnik Dukić oko 13 tisuća, Vučetić njih 11 tisuća, Longin oko 10 tisuća glasova.

Osim tradicionalne naklonjenosti ruralnog stanovništva HDZ-u, izrazito slaba izlaznost presudila je u korist Božidara Longina.

Svakodnevni kardio treninzi

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Zadarske županije nije se vidjela ruka Ivice Žuvele. Opravdao se osobnim razlozima, nakon čega smo ga kontaktirali i doznali o čemu je riječ.

U Opatiji sam na fizikalnoj terapiji, a zbog korone su dosta postroženi uvjeti i nema kao nekada puštanja kući za vikend i izlazaka po potrebi. Zdravlje je ipak na prvom mjestu. Moj glas danas ne bi mijenjao na stvari, tako da nema neke štete što nisam bio prisutan na sjednici. Moram do kraja u miru odraditi terapiju. Svakodnevno imam kardio treninge, na bicikli, u bazenu… U trećem mjesecu operirao sam zalistak na srcu i sada je bitno da vratim kondiciju koju sam imao. Već godinama zbog zdravstvenih problema nisam podnosio napore i ovdje sam da poradim na tome, kaže nam Žuvela koji se osjeća dobro i zvuči energično.

“Koalicija nije poštena prema biračima, kompromisi nisu moj put”

Energija i entuzijazam bude mu se u glasu čim se spomene politika i mijenjanje postojećeg stanja unutar županijske vlasti.

Pitali smo ga stoga kako gleda na sporazum Kristijana Kapovića i Božidara Kalmete o koaliciji HDZ-a, HSP-a, SU-a, NSR-a, DSU-a, HNS-a i HSLS-a.

U jednu ruku očekivano, u drugu drago mi je da nisam više dio te priče. Kompromisi jednostavno nisu moj put i nisu pošteni prema biračkom tijelu. Kada vidim da je HSLS ušao u koaliciju s HDZ-om drago mi je da sam izašao iz te stranke. Uostalom, zbog HDZ-a sam i ušao u politiku. Zbog HDZ-a sam prvi put kao ginekolog završio na burzi rada, zbog njih trpim opomene koje nemaju veze s obvezom. Želim da ljudi to ne doživljavaju. Nemaju svi iste sposobnosti, ali moraju imati iste šanse. Uvjet za posao ne smije biti članska iskaznica, zaključuje Žuvela koji kaže da njegovo političko vrijeme, unatoč činjenici da nije dobio funkciju župana na zadnje održanim izborima, tek dolazi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...