TRIJUMF U VUKOVARU KKOI Zadar osvojio Kup Hrvatske: “Utakmice su odigrane na visokom nivou, bilo je gusto”

Trijumfom Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadra jučer je u Vukovaru završeno finale 14. Hrvatskog  Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga“ koji je održan u velikoj sportskoj dvorani u Borovom naselju.

Zadrani su savladali Košarkaški klub invalida Zagreb s 58 : 42. U borbi za treće mjesto KKOSI Split i KKI Brod iz Slavonskog Broda, a slavili su Splićani s 53:50.

„Prezadovoljan sam domaćinima Gradom Vukovarom, koji nam je omogućio vrhunske uvijete za održavanje ovogodišnjeg Kupa. Utakmice su odigrane na visokom nivou, tako da je u svakom meču bilo doista gusto. U finalu su Zagrepčani posljednjih sedam minuta posustali tako da su Zadrani s pravom po drugi put odnijeli titulu pobjednika Kupa. Valja istaknuti da su Zadrani ovogodišnji državni prvaci. Trenutno u Hrvatskom savezu košarke u kolicima djeluju deset klubova razvrstanih u prvoj i drugoj ligi. Hrvatsku reprezentaciju sada očekuje natjecanje u B europskoj diviziji koja ima prvenstvo u Ateni od 11. do 19. srpnja, a cilj nam je da uđemo u finale te tako da se kvalificiramo u europsku A diviziju“, zaključio je predsjednik Hrvatskog saveza  košarke u kolicima Ivica Vujica.

Od prošle godine Kup je posvećen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga.

Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 10 članica koji sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez.

Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo 3 kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...