Vicković: “U razdoblju od nadolazeće subote do srijede znat ćemo jesmo li napravili štetu s navijanjem”

Dok Zadrom još uvijek vlada euforija oko obrane naslova prvaka države u košarci, dužnosnici operativnog tijela koje već preko godinu dana koordinira krizom uzorkovanom koronavirusom, upiru prstom u događaje koji su se u subotu odigrali u našem gradu.

Rijeka navijača od gradskog trga, preko mosta do Višnjika, dvorana u kojoj je u glas navijalo nekoliko tisuća ljudi, pa i nastavak slavlja na gradskim ulicama do duboko u noć, tvrde potonji, stavit će nas na “crvenu listu”, uništiti sezonu, pogoršati epidemiološku situaciju…

Dok Kaić, Beroš i Božinović komuniciraju samo negativne prognoze, Žilavec i Mršić poručuju “vrijedilo je”.

Tko je u pravu, tko u krivu, znat ćemo u periodu od nadolazeće subote do srijede, potvrđuje nam Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Razgovarao sam i s našim epidemiolozima. Doktor Medić nije baš bio zadovoljan situacijom, s razlogom na razini Hrvatske nema velikih javnih okupljanja u zatvorenim prostorima. No, svi zajedno se duboko nadamo da situacija neće izmaknuti kontroli. Sve ovisi o tome jesu li među navijačima bili zaraženi i ako jesu, kojim su sojem zaraženi. Tako su mi objasnili naši stručnjaci, kaže nam Vicković uz napomenu da je idućih tjedan dana ključno.

Simptomi se najčešće razvijaju između 7. i 10. dana, tako da ćemo u razdoblju od subote do tamo utorka, srijede znati na čemu smo… Uzdat ćemo se u Boga dragoga da se ništa neće dogoditi. Svjestan sam da je ljudima puna kapa korone, da traže odušak, ali stabilizirajmo se još malo, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...