Vučetić predsjednik Županijske skupštine, Rubeša zamijenio Botić i poručio: “Želim da narod zna o kakvoj se političkoj trgovini radi”

Nakon što su Božidar Kalmeta i Kristijan Kapović potpisali sporazum o suradnji između koalicije HDZ-HSP-SU-NSR i DSU-HNS-HSLS, na danas održanoj sjednici u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku, Antonio Vučetić i službeno je postao predsjednik Županijske skupštine.

Prijedlog je prihvaćen s 21 glasom za, dok je 9 bilo protiv i 5 suzdržanih. Prvi potpredsjednik je Zoran Šikić, a drugi Davor Čerkuč s Nezavisne liste Ivice Žuvele kao predstavnik opozicije.

Umjesto Enija Meštrovića koji je iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje, na njegovo mjesto dolazi Marko Savić. Župan Božidar Longin je svoje mjesto prepustio Dariju Vrsaljku, dok je ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina svoj mandat prepustio Nikici Čalušiću. Na mjesto Zdenke Sršen Juričević došao je dr. Nediljko Jović.

Umjesto Marjane Botić koja je mandat  također stavila u mirovanje u Županijsku se skupštinu vratio Ante Rubeša.

Kao predsjednik kluba novoizgrađene koalicije liste stranaka koje predvodi HDZ te koalicije novog predsjednika skupštine predstavljen je Željko Šoša.

Uslijedila je svečana prisega tijekom koje je Marko Pupić Bakrač uz glasno prisežem dodao i tako mi Bog pomogao, dok je Ante Rubeša dodao kako će nastaviti boriti protiv korupcije.

– Želim da narod zna o kakvoj se političkoj trgovini radi. Možete li nam reći što je još dogovoreno? Nije dogovoreno samo mjesto predsjednika Županijske skupštine. Ja sam čuo da je dogovoreno 17 posto svih županijskih i gradskih tvrtki, rekao je Rubeša, dok je Pupić Bakrač dodao da je ovo napredak za HDZ, jer se radi o trgovini, a ne kupovini.

Sjednici nije nazočio nezavisni Ivica Žuvela koji je svoj izostanak opravdao osobnim razlozima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...