ZADARSKE SNAGE Mršić i Jordano u reprezentaciji, kreću na Olimpijski kvalifikacijski turnir!

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu. Na konferenciji za novinare trener Zadra Veljko Mršić, koji je ujedno i izbornik Hrvatske reprezentacije, objavio je popis za Olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se održati u Splitu, od 29. lipnja do 4. srpnja.

Na popisu se našao i jedan prvak Hrvatske, Antonio Jordano koji je kroz ove dvije sezone u Osijeku i Zadru pokazao da je jedan od najboljih mladih Hrvatskih igrača, Jordano je već bio član reprezentacije u zadnja dva kvalifikacijska prozora za Eurobasket.

“Reprezentacija se danas okupila, no krenut ćemo s jednim manjim brojem igrača. Još očekujemo i završetak nekih liga i dolazak npr. Žižića iz izraelske lige, Hezonje iz grčke lige i rasplet polufinala zapadne konferencije NBA. Očekujemo da se reprezentacija okupi u punom sastavu 20. lipnja i da taj posljednji tjedan, uz planirane dvije utakmice s Portorikom, iskoristimo na najbolji mogući način, za uigravanje reprezentacije. Ono što možemo obećati jest da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati 12 igrača koji uživaju igrati zajedno,” rekao je Veljko Mršić.

Izabranici Veljka Mršića će tjedan dana biti na pripremama u Opatiji, dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije bi se trebale odigrati 16. i 18. srpnja.

Reprezentacija se seli u Split 19. srpnja gdje će nastaviti pripreme uoči početka turnira.

Izabranici trenera su:

Luka BABIĆ
Miro BILAN
Bojan BOGDANOVIĆ
Mateo DREŽNJAK
Mario HEZONJA
Antonio JORDANO
Toni KATIĆ
Filip KRUŠLIN
Pavle MARČINKOVIĆ
Toni PERKOVIĆ
Roko ROGIĆ
Željko ŠAKIĆ
Dario ŠARIĆ
Roko Leni UKIĆ
Ivica ZUBAC
Ante Toni ŽIŽIĆ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...