Dukić dogovorio s obrtnicima i ugostiteljima; Civilna zaštita će pojačati nadzor, ako treba uz pomoć policije! Sve kako bismo sačuvali sezonu

Grad i predstavnici obrtnika razgovarali o epidemiološkim mjerama i turističkoj sezoni.

Gradonačelnik Branko Dukić, uz prisustvo svog zamjenika i načelnika Stožera civilne zaštite Ante Babića te pročelnika Ureda gradonačelnika Nevena Klarina, održao je radni sastanak s predstavnikom Obrtničke komore Zadarske županije i predsjednikom ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Robertom Kovačevićem.

Cilj i povod sastanku je trenutna epidemiološka situacija u Zadru i Zadarskoj županiji te iznalaženje modela rada u funkciji svih onih koji se oslanjaju na turističku sezonu, a koji nisu u kategoriji organizatora nekontroliranih glazbenih i sličnih okupljanja.

Kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri nastavila turistička sezona, a ujedno spriječilo nekontrolirano širenje virusa, dogovoreno je da će Civilna zaštita, u okviru svojih ovlasti, provoditi pojačan nadzor okupljanja, uz pomoć policije ukoliko to bude potrebno.

Sva okupljanja moraju se organizirati i provoditi u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Ovu mjeru podržala je Županijska obrtnička komora kao nužan oblik zajedničkog interesa, te će ju dodatno iskomunicirati sa svojim članovima i vlasnicima, odnosno voditeljima svih onih mjesta koja su potencijalno kritična za  generiranje novozaraženih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...