Koncerti na Forumu do 100 ljudi i bez Covid potvrda; Paleka: “Možda ćemo u hodu mijenjati stvari, za sada ne želimo riskirati. Zadar je ionako na udaru”

Od danas su na snazi nove mjere. Prema najavi voditelja Nacionalnog stožera civilne zaštite Davora Božinovića digitalne Covid potvrde bit će u masovnijoj uporabi kada je riječ o sudjelovanju na koncertima, festivalima, klubovima na otvorenom i drugim manifestacijama koje okupljaju više od 100 osoba.

Turistička zajednica Grada Zadra organizira sadržajno ljeto s mnoštvom koncerata na Forumu. Za onaj prvi, Marka Tolje, neće biti potrebne Covid potvrde, budući da je ulaz ograničen na 100 ljudi.

Odredili smo 100 sjedećih mjesta, između njih je razmak od metar i pol, dva, a nadležne službe regulirat će poštivanje mjera na terenu. Tko dođe do 20.30 na Forum, moći će ući. Ovo je prvi koncert na rasporedu, možda ćemo u hodu mijenjati stvari i puštati ljude s potvrdama, što bi značilo i veći broj posjetitelja. Najprije želimo vidjeti kako će stvari funkcionirati u praksi. Zadar se u posljednje vrijeme našao na udaru i ne želimo dodatno pogoršavati stvari, kazuje nam direktor Mario Paleka.

Nakon Marka Tolje na Forum 10. srpnja stiže Vanna. 14. srpanj rezerviran je za nastup Urbana. Dan kasnije stiže klapa Cambi, a 16. srpnja zvijezde sevdaha Amira Medunjanin. 17. srpnja na pozornicu se penje pjevačka legenda Zorica Kondža. 19. kolovoza koncert na Forumu održat će jedna od naših najvećih glazbenih diva, Tereza Kesovija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...