Medić o današnjoj situaciji: “Novooboljeli većinom imaju ispod 40 godina, a simptom je grlobolja. Nadam se da nećemo ući u crvenu zonu”

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 196 uzoraka, a zaražene su čak 53 osobe.

Nagli skok broja novooboljelih na našem području komentirao je voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo dr. Alan Medić.

Prema evidenciji koju imamo jučerašnji novooboljeli su najvećih dijelom ispod 40 godina i svi imaju vrlo blage simptome kao što je blaga grlobolja. Nema mjesta panici, ovaj današnji nagli skok je rezultat testiranja više članova obitelji koji su htjeli dobiti potvrdu o bolesti. Testirajući svakodnevno stanovnike sa vrlo blagim simptomima dižemo incidenciju na našim listama, a u stvarnosti stanje nije alarmantno. Stanje u bolnici nam je i dalje dobro što je najvažnije u ovome trenutku, ali i dalje upozoravamo da nema opuštanja i da moramo paziti jedni na druge, posebno na svoje kontakte. Dopuštena su vjenčanja i zabave,  a iako su određena pravila i mjere za iste činjenica je da se mnogi toga ne pridržavaju. Nadam se da je današnje povećanje privremeno te da ćemo već sutra imati manji broj kako ne bismo ušli u crvenu zonu i u jednom danu ostali bez turista, rekao je Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...