“Odličja će biti jako teško osvojiti, ali čuda se događaju”; Braća Fantela zauzela osmo mjesto u ukupnom poretku

Šime i Mihovil Fantela, jedriličari Zadarskog Svetog Krševana  u klasi 49er, na regatnom polju Kamakura na Olimpijskim igrama u Tokiju, danas su imali vro dobar dan. U sedmom plovu su bili četrnaesti., u osmom treći, a u devetom plovu su zauzeli peto mjesto. U ukupnom poretku braća Fantela sad zauzimaju osmo mjesto sa 66 bodova, od ukupno dvadeset posada.  Vodeća je Britanska posada Fletcher, Bithell, ispred Novozelandske  Burling, Tuke i Španjolske Botin Le Chever, Lopez Marra.

Sutra su na rasporedu zadnja tri plova, prvi već u 5.05 sati po našem vremenu. Vođa zadarske posade Edo Fantela nam je rekao : ” Imali smo generalno dobar dan, ali malo nas je pred sam start  sedmog plova poremetio sudac koja nas je ,jedriličarskim rječnikom, okrenuo, to nas je  dosta usporilo. U preostala današnja dva plova bilo je puno bolje. Što se tiče odličja, moram biti realan i reći da će ih biti  jako teško osvojiti, ali čuda se znaju događati, završio je Edo Fantela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...