Ove subote s našeg svjetski poznatog otoka ljubavi kreće prvi plivački maraton prema Pašmanu; “Odaziv je velik”

Ove subote sa našeg svjetski poznatog otoka ljubavi, jedne od najvećih prirodnih atrakcija na području općine Pašman kreće Prvi plivački maraton prema Pašmanu. Velik je odaziv i interes plivača za ovu utrku pa se tako do sada prijavio 51 plivač. Prijave su ograničene na 80 osoba. Utrka počinje u 09:00 sati.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1. km), zatim se pliva uz obalu (5 bova svakih 500 metara) lijevim ramenom oko bova. Cilj je u mjestu Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla

Svi natjecatelji će dobiti majicu za isplivani maraton, najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare, a najbolji u svojoj starosnoj kategoriji (do 15, do 29, do 44, do 59 i preko 60) će dobiti medalje. Satnica natjecanja započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju kod velikog mula u 07:30h, da bi se u 08:15 brodom prebacili svi na otok Galešnjak. Također, natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Neviđana u 7:30h. U 11 sati natjecatelji imaju ručak i okrjepu, u 12:00 sati je proglašenje pobjednika, a u 13:00 svi se brodom vraćaju u Turanj.

Utrka će se održati u suradnji sa KDP Donat iz Zadra.

“Iznimno smo ponosni što ćemo na ovaj način povezati Galešnjak-otok ljubavi sa Pašmanom kao i što ćemo ugostiti plivače na našem otoku Pašmanu. Vjerujemo kako će maraton biti uspješan i kako će postati tradicionalna manifestacija koje će iz godine u godinu rasti i ostvarivati sve veći broj posjetitelja.

Pozivamo sve koji imaju manje brodove i žele se priključiti maratonu kao pratnja da se odazovu u što većem broju i pridruže nam se na Galešnjaku oko 8:30 h”, poručuju organizatori iz TZO Pašman.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...