Pecotić pobjednik UTR Pro Tennis Toura Europe na Višnjiku; “Možemo biti zadovoljni što smo uspjeli u Zadar dovesti jedno ovakvo natjecanje”

Matija Pecotić, hrvatski tenisač i član reprezentacije za Davisov kup, pobjednik je prvoga UTR Pro Tennis Toura Europe održanoga u Športskom centru Višnjik u Zadru s nagradnim fondom od 20 tisuća američkih dolara.

Pecotić (352. na ATP listi) je u finalnom meču, u hrvatskom dvoboju, pobijedio Puljanina Denija Žmaka (1901. ATP) 6:3, 6:3 i tako, uz ostale nagrade, osvojio i novčanu nagradu od tri tisuće i 600 američkih dolara.

– Prezadovoljan sam! Kvaliteta igre na ovom turniru bila je veoma dobra, nastupio je niz zanimljivih igrača i uopće možemo biti veoma zadovoljni što smo uspjeli u Zadar i u Hrvatsku dovesti jedno ovakvo natjecanje. Finale? Pa, bilo je u redu, dobro sam odigrao, čvrsto – kazao je pobjednik Matija Pecotić.

Njegov suparnik u finalu Deni Žmak kaže da je njegov dojam i više nego odličan.

– Treba nam više ovakvih turnira. Došao sam do finala igrajući sve bolje iz meča u meč, ali i protiv sve boljih suparnika. Zahvaljujem organizatoru i čestitam – istaknuo je Deni Žmak.

Direktor turnira bio je Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08 koji je zajedno sa ŠC-om Višnjik bio i organizator.

– Dojmovi su izvrsni. Imali smo ukupno stotinjak zanimljivih mečeva, tenis na dobroj razini igre, dosta zanimljivih trenutaka, atraktivne igre. Svi su igrači i sudionici zadovoljni organizacijom, a mi svima zahvaljujemo što su se odazvali. Ovaj je turnir početak još jedne lijepe priče jer ćemo u sklopu UTR-a u kolovozu i rujnu imati još četiri turnira, od čega dva ženska i jedan muški, a očekujemo i dogovor za turnire u studenom ove godine. Naravno i dugoročnu suradnju s UTR-om – kaže Lovre Rončević.

Na zadarskom sedmodnevnom turniru nastupilo je 20 igrača iz Bjelorusije, SAD, Francuske, Ukrajine i Hrvatske. Format natjecanja predvidio je najprije četiri skupine po pet igrača, potom razigravanja sve do finala najbolje dvojice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...