Požar između Zatona i Ninskih stanova; Zapovjednik Rudić: “Kanaderi su napustili požarište, vatrogasci natapaju rubne dijelove”

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Republike Hrvatske upućena su na novo požarište u Zadarskoj županiji.

Naime, u 12:03 sati zaprimljena je dojava o požaru šume između Zatona i Ninskih stanova.

Matej Rudić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije kojeg smo kontaktirali nešto iza 14 sati kaže nam kako je požar stavljen pod kontrolu pa su protupožarne zračne snage napustile teren.

Dva kanadera su odradila posao i otišla. Na terenu je još jedna vatrogasna jedinica iz Zadra i jedna iz Nina. Vatrogasci sada natapaju rubne dijelove požarišta kako se vatra ne bi širila dalje. Još nemamo informacija o kolikoj je površini riječ, ali teren je pokriven niskim raslinjem i borovima. Kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene, kazuje nam Rudić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...