Rubeša: “Molim vas da nazovete Beroša i kažete mu da odje** od Zadra i Zadarske županije”

Sjednica Županijske skupštine u Poličniku danas je počela prisegom vijećnika Ivice Žuvele koji je izostao s prošle, konstituirajuće sjednice. Još uvijek nije prisegnuo vijećnik Frane Vučetić koji se danas nije pojavio.

Iako je bilo prigovora oporbe, dnevni red je usvojen, a vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša zatražio je skidanje prve točke o izboru članova stalnih županijskih radnih tijela, jer kako je rekao, nisu pozivani na dogovore oko toga.

Rubeša se tijekom aktualnog sata osvrnuo i na epidemiološku situaciju u Zadarskoj županiji, poručivši da je način na koji Stožer civilne zaštite Zadarske županije u suradnji s Nacionalnim, donosi odluke, smiješan.

-Kontradiktorno je pozivati ljude na cijepljenje i imati dožupana koji kaže da sve može izliječiti kilo lešoga. Netko tko predstavlja Stožer i daje upute o cijepljenju, ne bi trebao izlaziti s takvim izjavama. Dožupana Šimu Vickovića i Željka Šošu sam sreo u Tamarisa i vidio kako rade na svom imunitetu, rekao je Rubeša, dodajući da se Nacionalni stožer osvećuje Zadarskoj županiji bojanjem u crveno.

-Siguran sam da ne prednjačimo po broju zaraženih. Je li to zbog košarkaške utakmice? HDZ je to dozvolio, a Nacionalni stožer je znao da će navijači ući u dvoranu. Nakon toga je krenula agresivna kampanja ministra Vilija Beroša. Ne znam je li ljut na Matu Lukića koji je podmirio dvije kune i time ga u njegovim očima omalovažio ili je nešto drugo posrijedi. Molim vas da nazovete Beroša i kažete da odje** od Zadra i Zadarske županije, rekao je Rubeša.

Župan Božidar Longin mu je odgovorio da bolnica i Zavod vrše testiranja te da se sve objavljuje, bez bojanja.

– Nadam se da se nećemo vratiti na ono što smo imali prije šest mjeseci i da nećemo pokvariti turističku sezonu. Ovo što načelnik Vicković radi je Sizifov posao i puno troši čovjeka. On je aktivan 24 sata, rekao je Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...