Rubeša o uspjehu Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom: “U planu nam je organizirati jedan ljetni turnir tri na tri u basketu”

Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili dvostruku krunu dvostruku krunu, prvenstvo i Kup Hrvatske, Zadarska županija će klubu pomoći u nabavci novih, inače jako skupih sportskih kolica.

O uspjehu kluba razgovarali smo s trenerom, ujedno i igračem Antom Rubešom:

“Nakon tri godine smo ponovili uspjeh osvojivši i prvenstvo i Kup, mislim da je ovo najveći uspjeh paraolimpijskog sporta bar na ovoj nacionalnoj razini. Naš klub koji je osnovan 2015. godine, u ovom kratkom razdoblju smo osvojili dva puta državno prvenstvo i tri puta Hrvatski kup. Ovaj naš sport je najatraktivniji i najgledaniiji na Paraolimpijadi, a imamo i dva reprezentativca to su Ivica Žagar i Ivan Hromin. Nedavno je i završeno Europsko prvenstvo B Divizije na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto, dodao bi kako samo prve dvije momčadi na ljestvici B Divizije ostvaruju pravo na ulazak u A diviziju, na kraju najboljih osam odlaze na Paraolimpijske igre”.

Rubeša naglašava kako s financijama nemaju problema:

“Klub se financira od donacija privatnih sponzora i od jedinica lokalne samouprave, a najveći nam je sponzor Atlantic Grupa iz Zagreba. Što se igračkog kadra tiče, tu su nam na raspolaganju i neki igrači iz Vodica, a ove sezone puno nam je pomogao Alen Bračanov iz Šibenika, koji nam je svojim iskustvom i mirnoćom dao dodatni vjetar u leđa da uspijemo ostvariti ovaj veliki uspjeh. U ovih šest godina smo prošli skoro sve dvorane od Jazina, Mocira i sad se napokon uspjeli skrasiti u ŠC Višnjik, gdje su nam dali odlične termine za treninge, dva puta tjedno. Momčad je sada na zasluženom odmoru, ali u planu nam je organizirati jedan ljetni turnir tri na tri u basketu”, završio je Ante Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...