Svjetski prvak Kristof Rasovszky potvrdio sudjelovanje na Međunarodnom plivačkom maratonu Rtina 2021.

Međunarodni plivački maraton koji će se održati u subotu, 3. srpnja u Rtini s početkom u 9:00 sati okuplja svjetsku „plivačku elitu.“ Sudjelovanje je upravo potvrdio i Kristof Rasovszky, svjetski prvak i dvostruki europski prvak.

Svi ljubitelji plivanja mogu doći u subotu, 3.7.2021.  u 9 sati u Rtinu Miletiće gdje će uživati u nastupu Kristofa Rasovszkog koji je na svjetskom prvenstvu u Gwangju 2019. osvojio zlato na 5 kilometara, na europskom prvenstvu u Glasgowu 2018. zlato na 5 i 25 km te srebro na 10 km, a na europskom prvenstvu u Budimpešti 2021. broncu u štafeti.

“Još uvijek nismo svjesni da ovakva plivačka veličina dolazi u Rtinu, a na tome posebno zahvaljujem svojem kolegi Tončiju Ančiću. Imat ćemo priliku gledati čak deset fantastičnih stranaca koji imaju medalje sa svjetskih i europskih natjecanja“ – poručuje Dražen Adžić, organizator i predsjednik KDP Donat.

Poznatim svjetskim plivačima Popu Acevu i Matteu Furlanu te Ani Olasz i Špeli Perše ovo je savršena uvertira u Olimpijske igre u Tokiju. Od hrvatskih plivača, na maratonu će sudjelovati Mateja Sumajstorčić, Leona Coha, Antonija Buličić, Grgo Mujan te Toni Pavičić Donkić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...