Svjetski prvak Kristof Rasovszky potvrdio sudjelovanje na Međunarodnom plivačkom maratonu Rtina 2021.

Međunarodni plivački maraton koji će se održati u subotu, 3. srpnja u Rtini s početkom u 9:00 sati okuplja svjetsku „plivačku elitu.“ Sudjelovanje je upravo potvrdio i Kristof Rasovszky, svjetski prvak i dvostruki europski prvak.

Svi ljubitelji plivanja mogu doći u subotu, 3.7.2021.  u 9 sati u Rtinu Miletiće gdje će uživati u nastupu Kristofa Rasovszkog koji je na svjetskom prvenstvu u Gwangju 2019. osvojio zlato na 5 kilometara, na europskom prvenstvu u Glasgowu 2018. zlato na 5 i 25 km te srebro na 10 km, a na europskom prvenstvu u Budimpešti 2021. broncu u štafeti.

“Još uvijek nismo svjesni da ovakva plivačka veličina dolazi u Rtinu, a na tome posebno zahvaljujem svojem kolegi Tončiju Ančiću. Imat ćemo priliku gledati čak deset fantastičnih stranaca koji imaju medalje sa svjetskih i europskih natjecanja“ – poručuje Dražen Adžić, organizator i predsjednik KDP Donat.

Poznatim svjetskim plivačima Popu Acevu i Matteu Furlanu te Ani Olasz i Špeli Perše ovo je savršena uvertira u Olimpijske igre u Tokiju. Od hrvatskih plivača, na maratonu će sudjelovati Mateja Sumajstorčić, Leona Coha, Antonija Buličić, Grgo Mujan te Toni Pavičić Donkić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...