The Guardian objavio listu 10 mjesta za ljetni odmor i uživanje u hrani u Hrvatskoj, na njemu su Nin i Dugi otok

Britanski The Guardian ovih je dana izbacio listu mjesta u Hrvatskoj koja su, kako su poručili čitateljima, odlična ideja kada je u pitanju odabir ljetovanja.

Kako pišu, na pobrojanih 10 lokacija posjetitelji neće zateći preveliku gužvu, a u isto vrijeme će uživati u blagodatima zemlje.

Opisuju ih i kao mjesta na kojima užurbanost ne postoji, na kojima turisti mogu osjetiti što je to prava dalmatinska fjaka i ona na kojima se odlazi po svoju dozu mira i uživanja u ljepotama Hrvatske.

Na Guardianovom popisu lokacija koje se u Hrvatskoj ovog ljeta moraju posjetiti i uživati u gastronomiji našli su se i Dugi otok i Nin.

Na Dugom otoku preporučuju posjet konobi Lanterna i uživanje u specijalitetima kao što su lignje i hobotnica, a dodaju i kako se u konobi Trapula ne smije propustiti rižoto sa sipom i salata od hobotnice.

Autorica u Ninu preporučuje odlazak u restoran Providenca te, onim najvećim ljubiteljima domaće tjestenine, restoran Sokol, dok onima koji se nađu u Lovranu, savjetuje odlazak u restoran Lovranska Vrata. Tamo se, kako kaže, na živahnoj terasi služe plate sa školjkama, a tu je i domaća tjestenina s morskim plodovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...