U Zadarskoj županiji u potpunosti cijepljeno 30,6 posto stanovništva, Capak: “Nije zaprimljena ni jedna prijava sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom”

HZJZj je objavio podatke o procijepljenosti po županijama. Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.385.270 cijepljeno s dvije doze, dok je cijepljenje završilo za 1.429.990 osoba (2 doze i 44.720 doza Janssen).

“I nakon utrošenih više od 3 milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima. Riječ je o očekivanim nuspojavama“ podsjetio je ravnatelj HZJZ-a epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.“

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1% ukupnog stanovništva, odnosno 55,8% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (40,4% ukupnog, odnosno 48,9% odraslog stanovništva).

Što se tiče Zadarske županije, s 33,9 posto stanovništva koje je primilo prvu i 30,6 posto koje je u potpunosti cijepljeno, nešto smo bolji od ostalih dalmatinskih županija koje su još uvijek na začelju po broju cijepljenih osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...