Za 5 milijuna kuna obnavlja se ribarnica u Biogradu; “Više neće biti ‘banaka’, dobit ćemo bolje uvjete”

U gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić i ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura uručili su Odluku o dodjeli sredstava u vrijednosti od 5.066.500,00 kn za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“ nositelja projekta Grad Biograd na Moru prijavljenog na natječaj FLAG-a Lostura unutar mjere M.1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe. Uručenju ugovora bili su nazočni župan Božidar Longin i pročelnik UO za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro.

Projekt „Rekonstrukcija ribarnice  Biograd na Moru“ nalazi se u samom centru Biograda na Moru te predstavlja jedno od centralnih mjesta života svih mještana i posjetitelja. Lokacija je opremljena komunalnom infrastrukturom (javna elektroenergetska mreža, telekomunikacijska mreža, vodoopskrbni sustav). Postojeća, a i buduća ribarnica nalazi se u zajedničkom prostoru gdje se na jednom mjestu nalazi gradska tržnica i ribarnica. Projektni prijedlog koji je obuhvaćen ovom prijavom projekta odnosi se na Faza 1. radova iz Glavnog projekta koji se sastoje od izvođenja zgrade ribarnice (93,8 m²), rekonstrukcije dijela postojećeg zatvorenog prostora tržnice za prateće prostore ribarnice – garderobe sa sanitarijama i spremište (44,65 m²), natkrivanje prostora tržnice oko ribarnice (195,5 m²) i uređenje obloge poda prostora oko ribarnice, a po završetku građevinskih radova pristupiti će se opremanju objekta sa tehnološkom opremom.

“Ovo je samo začetak onoga što planiramo u Biogradu. Cilj nam je izmjestiti lučki promet izvan grada Biograda i izgraditi i ribarsku luku, koja bi uz Gaženicu i Lamjanu bila treća ribarska luka na području naše županije“, rekao je župan Božidar Longin u Biogradu.

Ugovor vrijedan 5 milijuna kuna za obnovu ribarnice gradonačelniku Ivanu Knezu uručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić.

“Projekt je podijeljen u dvije faze, a u prvoj fazi predviđena je obnova ribarnice. Financira se sredstvima iz EU i nacionalnim sredstvima i to u u kupnom iznosu od 5.066.500,00 kuna”, rekao je Mršić. ” Europskog novca je 85 %, a državnoga 15 %, dodao je. “Volimo se hvaliti da smo najribarskija županija i nije slučajno da ovaj projekt dolazi u Biograd. Moramo pratiti naše ribare s pratećom infrastrukturom.” Ovim skraćujemo lanac opskrbe od ribara do građana.

“Radovi bi trebali početi vrlo skoro, već sada se može krenuti u javnu nabavu i od početka godine može se krenuti s radovima, a predviđeni je završetak do sljedeće sezone.” naveo je također Mršić.

“Ovime ćemo dobiti bolje uvjete, dosadašnja ribarnica nije bila adekvatna. Imat ćemo bolje sanitarne uvjete i općenite uvjete nego što je sada. Više neće biti “banaka”. Uz kiosk ribarnicu kod hotela IN koje je već opremljena i za koju je u tijeku natječaj Biograd će imati dva objekta za prodaju ribe, naveo je gradonačelnik Ivan Knez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...