Za četiri hrvatske regije izdan narančasti meteoalarm, očekuje se obilna kiša

Premda je jučer objavljeno da je područje Osječko-baranjske županije dobilo crveno upozorenje za današnji dan zbog moguće lokalne obilne kiše, danas je DHMZ revidirao upozorenje, pa je tako na snazi narančasto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju.

Na tim se područjima očekuje obilna kiša. U zagrebačkoj regiji do 50 mm po kvadratu, u Karlovačkoj više od 75 mm, u gospićkoj 50-90 mm i u osječkoj 40-70 mm.

U sve četiri regije moguće su urbane i bujične poplave, navodi DHMZ, a očekuje se i grmljavina.

Narančasto upozorenje, po klasifikaciji DHMZ-a, označava opasno vrijeme.

U subotu najviše problema u Osijeku

Još jedno olujno nevrijeme zahvatilo je područje Slavonije jučer, 17. srpnja, u popodnevnim satima, najviše problema prouzročilo je u Osijeku.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio jučer, 17. srpnja, oko 15 sati i 30 minuta dojavu kako je olujni vjetar odnio krov s trokatnice u Osijeku u Ulici Matije Gupca. Krov je pao na parkiralište i na električne instalacije te uzrokovao prekid tramvajskog prometa, nakon čega je pala izrazito jaka kiša. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je u kratkom vremenu preko 300 poziva za pomoć vatrogasaca u ispumpavanju poplavljenih poslovnih prostora, podruma i prometnica. Poplavljena su i oba podvožnjaka.

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka imali su 39 intervencija ispumpavanja vode iz podruma, Javna vatrogasna postrojba Našice jednu intervenciju, Javna vatrogasna postrojba Čepin dvije intervencije, dok su dobrovoljna vatrogasna društva Belišće i Satnica imala po jednu intervenciju.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 479 poziva koji su se odnosili na posljedice nevremena.

Županijski centar 112 Vukovar oko 16 sati zaprimio je nekoliko dojava iz Vinkovačkog Novog Sela kako su zbog jake kiše praćene tučom oborinske vode prodrle u dvorišta, a također je prekinuta opskrba električnom energijom. Obaviješten je Stožer civilne zaštite Vinkovci te su angažirane ekipe vodovodne tvrtke i Hrvatske elektroprivrede.

U Slavonskom Brodu vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod imali su 2 intervencije ispumpavanja podruma, a u Novoj Gradiški vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina imali su 12 intervencija ispumpavanja vode iz objekata, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...