Zadarska policija upozorava na prevarante; Lažno se predstavljaju kao policijski službenici i telefonom traže podatke s bankovnih računa

Policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom posljednja dva dana zaprimili su dojave o pokušaju prijevara, a koje pojavne oblike prijevara su već zabilježili ove godine na području Zadra i Zadarske županije. Stoga ponovno upućuju savjete za građane, da ne nasjedaju na ovaj oblik prijevare te da u slučaju sumnjivih poziva odmah obavijeste policiju na broj 192.

“Također napominjemo kako telefonske pozive u kojima osobe traže podatke vaših bankovnih računa, novčanih transakcija ili traže da im se preda novac radi daljnjeg policijskog postupanja, ne upućuje policija već se radi o osobama- prevarantima koji se lažno predstavljaju kao policijski službenici, a sve u cilju protupravnog stjecanja imovinske koristi.

Pravovremena dojava policiji  i samozaštitno ponašanje građana mogu spriječiti da postanete žrtvom kaznenog djela”, poručuju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...