Zadranka namjeravala dići 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna s računa, za muškarcem iz BiH koji joj se predstavio kao policajac raspisuje se tjeralica

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 5. srpnja 2021. ispitalo drugoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine pokušajem prijevare.

Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičeni 35-godišnjak 27. svibnja 2021. u Zadru i Zagrebu, postupio zajednički i dogovorno sa prvoosumnjičenim i trećeosumnjičenim hrvatskim državljanima da se u znatnoj mjeri nepripadno materijalno okoriste.

Oštećenicu je prethodno nazvala nepoznata osoba s nepoznatog telefonskog broja te joj se lažno predstavila kao policijski službenik tražeći pritom od oštećenice da podigne svoju ušteđevinu jer da sumnjaju kako netko od djelatnika banke krade njezin novac.

Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27.000,00 eura i 69.000,00 kuna, no odustala je nakon razgovora s djelatnicima banke i policijskim službenicima koji su obaviješteni o namjeri oštećenice.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik angažirao taksistu koji je, prema prethodnom dogovoru između prvoosumnjičenika, drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenika, novac koji bi dobio od oštećenice trebao prevesti svojim taksi vozilom iz Zadra do dogovorenog mjesta u Zagrebu, a potom novac predati trećeosumnjičeniku koji je, tako pribavljeni novac, sukladno prethodnom dogovoru, trebao dalje predati drugoosumnjičenom državljaninu Bosne i Hercegovine, a on ga je trebao odnijeti prvoosumnjičeniku u Bosnu i Hercegovinu.

Policijski službenici su 27. svibnja 2021. spriječili osumnjičenike u njihovom dogovoru i namjeri.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv drugoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Prvoosumnjičenik je hrvatski državljanin i državljanin Bosne i Hercegovine te je u bijegu i nije dostupan tijelima progona Republike Hrvatske zbog čega će biti raspisana tjeralica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...