Zbog rijetkih trajektnih linija mještani Ošljaka u spizu i ljekarnu idu kaićima koje izlupaju jer nema veza, prihvaćena inicijativa o postavljanju muringa

Na drugoj sjednici Županijske skupštine Zadarske županije održanoj jučer župan Božidar Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Reformista Vesne Sabolić za postavljanje muringa  i zaštite za brodice  Ošljačanima.

Mještani otoka Ošljaka prometno su izolirani od sjedišta svoje općine Preko, rekla je vijećnica Sabolić u obrazloženju svoje inicijative. Povezani su s dvije trajektne linije u 8 i 15 sati, a za povratak na svoj pet minuta udaljeni otok, trebaju čekati 4 sata. Zato svoje najosnovnije potrebe  za „spizu“ ili ljekarnu obavljaju svojim „kaićima“. Problem je što nigdje nije predviđeno mjesto za privremeni vez malih brodica, pa se uglavnom vežu s južne strane lučkog parapeta u Luci Preko. Na dosta visoki zid se nije lako „uzverati“ , a i brodice su im „izlupane“  jer nema sigurnog veza. A problema imaju i u komunalnom dijelu luke na Ošljaku, navodi vijećnica. Zbog preniske obale i sve češćih ekstremnih plima brodice na bočnim vezovima često se nađu na obali ili potopljene. Nužno bi bilo postaviti zaštitne AB utvrdice na nekoliko vezova u komunalnom dijelu Luke Ošljak , što mještani ne mogu odnosno ne smiju sami napraviti bez odobrenja Županijske lučke uprave.

Župan Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Sabolić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...