Ispitan i zadržan u zatvoru muškarac koji bi na tržište distribuirao 8,8 tona marihuane; Od države je dobio dopuštenje za sadnju industrijske konoplje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. kolovoza 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak od 1. svibnja do 18. kolovoza 2021. u Islamu Grčkom, na dijelu čestice zemlje gdje je njegova tvrtka prijavila dopuštenu sadnju industrijske konoplje, na dijelu polja površine od 21 000 kvadratnih metara, od ukupno 20 841 zasađenih stabljika, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u cilju da se nepripadno materijalno okoristi proizvodnjom i daljnjom prodajom droge na ilegalnom tržištu; posadio 7 728 biljaka konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi sadrže više od 0,3 posto Tetrahidrokanabiola (THC), a te biljke sadrže 8.860,15 kilograma droge marihuana, koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, stoji u dokumentu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjetimo, zadarska policija prijavila je 58-godišnjaka kojeg sumnjiči da je na plantaži industrijske konoplje u Islamu Grčkom zasadio više od 7728 stabljika marihuane čija bi masa lišća i cvjetnih vrhova iznosila 8,8 tona marihuane. Zasađene stabljike su prosječne visine oko 165 centimetara i trenutno su u fazi cvatnje, dok je procjenom utvrđeno kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova iznosila preko 8800 kilograma marihuane, dodala je PU zadarska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...