Kresoja: “U Zadru imamo priliku vidjeti najplaćeniju odbojkašicu svijeta. Nitko od naših trenera nije pogledao niti jedan trening i to mi je neshvatljivo”

U dvorani Krešimir Ćosić u Zadru u tijeku su utakmice C skupine Europskog prvenstva za odbojkašice. Nažalost, utakmice se igraju bez prisustva gledatelja. Hrvatska nakon dva odigrana kola ima maksimalan učinak od dvije pobjede, a danas s početkom u 17 sati za protivnika će imati Slovačku. Razgovarali smo s trenerom odbojkašica Zadra Robertom Kresojom, koji je prokomentirao dosadašnji tijek turnira.

-Mislim da gledamo lijepu i kvalitetnu odbojku, pravi je gušt sve to vidjeti, jednom riječju pozitiva velika, naše odbojkašice se trude, daju sve od sebe, dugo su već u našem gradu, nekih četiri mjeseca. Treba ići polako, iz utakmice u utakmicu, veliki uspjeh za  hrvatsku odbojku će biti ako prođemo u drugi krug, koji će se igrati u Beogradu. Cilj je izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu. Imamo izbornika Santarellija koji je trenutno najbolji svjetski stručnjak, u prilog tomu govore njegovi rezultati. Dobra je stvar što je uključen u hrvatsku reprezentaciju, od njega se može puno toga naučiti. U Italiji je što se odbojke tiče profesionalizam, kod nas je teški amaterizam. To je ogromna razlika. Jedina moja zamjerka je što u stručnom stožeru naše reprezentacije nema naših domaćih trenera, jedino Mirela Delić, kao asistentica Santarelliju, kazuje nam Kresoja.

– Imamo priliku vidjeti jednu Italiju, velesilu u ženskoj odbojci, imaju igračicu koja je već nekoliko godina najbolja na svijetu, radi se o tamnoputoj Paoli Egonu (193 cm, 23 godine), najplaćenijoj odbojkašici svijeta. To treba svako pogledati, to je isto kao i kad bi u naš grad došao Messi, ili recimo Dončić, pa da ih ne dođemo vidjeti. To je Egonu u odbojci. Ja sam bio prisutan na dosta tih treninga naših djevojaka, gledao kako Santarelli vodi i priprema same treninge. Neshvatljivo mi je da nitko od drugih naših trenera iz svijeta odbojke, nikada nije došao pogledat niti jedan trening reprezentacije, čak ni utakmicu. To je sramota za sve naše trenere, završio je Robert Kresoja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...