Maloljetnici bježali policiji pa automobilom sletjeli s ceste u maslinik, privedeni su uz sredstva prisile

Radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća na području Policijske uprave zadarske, policijski službenici su prošlog vikenda pojačano nadzirali promet na cestama.

08. kolovoza oko 02,20 sati u Biogradu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su uočili osobni automobil Volkswagen Golf, zadarskih registarskih oznaka kojeg su pokušali zaustaviti koristeći zvučne i svjetlosne signale, ali se vozač naglim ubrzanjem nastavio kretati na cestu D-08, a  potom nazad u Biograd. Ubrzo nakon toga, u Odranskoj ulici policijski službenici su uočili navedeni automobil van kolnika u obližnjem masliniku te dvije osobe koje su se trčeći udaljavale od vozila. Nakon što su se oglušili o policijske zapovijedi, sustignuti su, te su uz uporabu sredstava prisile dovedeni u službene prostorije.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a daljnjim postupanjima policijskih službenika utvrđeno je kako je vozilom upravljao maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,30 g/kg te zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem te sletio vozilom van kolnika gdje se zaustavio. Također je utvrđeno da se kao putnik u vozilu nalazila još jedna maloljetna osoba.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...