Očekuju ih susreti s Mađarskom i Italijom; Odbojkašice o praznim zadarskim tribinama: “Dolazak naših navijača bio bi dodatan vjetar u leđa”

Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju u naredna dva dana očekuju susreti s ekipama Mađarske i Italije. Izbornik Daniele Santarelli i igračice Beta Dumančić i Martina Šamadan na današnji slobodan dan, podijelili su svoja očekivanja.

“Meč protiv Mađarske jako nam je važan. Priželjkujemo pobjedu. Poštujemo ekipu i znamo kako je njihova razina igre jako dobra. Važno nam je uzeti pobjedu jer se želimo plasirati na najbolju poziciju u skupini. Već smo u osmini finala, ali to nam još nije dovoljno. Meč s favoriziranom Italijom bit će jako težak, stoga želimo doći do sigurnog drugog mjesta što bismo ostvarili ukoliko sutra nadjačamo Mađarsku.  Svjesni smo jačine igre ekipa koje nam tek dolaze. Jučerašnja pobjeda nam je bila od velikog značaja te smo sigurniji u našu mogućnost što boljeg prolaska.” – zaključio je Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezenatcije.

U skupini C Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Mađarske, sutra 24. kolovoza u 17 sati te Italije 25. kolovoz u 21 sat. Sve utakmice u izravnim su prijenosima na ArenaSport kanalima.

“Po rankingu očekuju nas dvije dosta jake ekipe u naredna dva dana, stoga već lagano postoji mali pritisak. Pripremamo se jednako za svaku utakmicu što uključuje gledanje videa i pripremanje taktike te se nadamo da ćemo se što bolje pokazati na terenu.” – istaknula je Martina Šamadan te se osvrnula na prazne zadarske tribine i atmosferu u dvorani: “Dodatan vjetar u leđa, pogotovo u ovoj fazi natjecanja, bio bi svakako dolazak naših navijača i publike. Do sada smo dale sve od sebe da nas to ne obeshrabri pa ćemo tako činiti i dalje.”

Srednja blokerica Beta Dumančić otkrila je: “S reprezentacijom Mađarske već smo igrale u prvom dijelu ljeta u Zlatnoj europskoj ligi. Tada su bile oslabljene te smo ih pobijedile. No, novi mađarski trener jako je dobro posložio trenutnu ekipu. Igraju malo bržu igru nego li ekipe s kojima smo se do sada susrele na EuroVolley 2021. Mislim da se možemo dobro pripremiti i da ćemo biti spremne. Puno ljepši doživljaj bio bi igrati pred punom dvoranom, no kroz cijelu sezonu smo već navikle na natjecanja bez publike.”

Za Hrvatsku na EuroVolley 2021 igraju Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...