PIJANI ZA VOLANOM Jedan izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, drugi napuhao 2,29 promila alkohola

Tijekom vikenda( 27. -29. kolovoza)  kontrolirano je 321 vozila i vozača te je evidentirano 109 prometnih prekršaja i to: 36 prekršaj nepoštivanja brzinskih limita, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 1 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja te još 46 drugih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 14 vozača. U tom se vremenu dogodilo 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala te je pet osobe lakše ozlijeđeno.

Od ukupno 115 alkotestiranih vozača, kod njih 14 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.

U nedjelju, 29. kolovoza u 16.30 sati u Turnju, 62-godišnji hrvatski državljanin je pod utjecajem alkohola od 2,62 g/kg, upravljao osobnim automobilom Peugeot, nizozemskih registarskih oznaka, kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Vozač je doveden u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je poradi počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno  sankcioniran.

U petak, 27. kolovoza u Novogradiškoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Citroen zadarskih registarskih oznaka s  kojim je pod utjecajem alkohola u iznosu od 2,29 g/kg, upravljao 63-godišnjak.

Vozač je uhićen, te smješten u službene prostorije do otriježnjenja. nakon čega je zbog počinjenog prekršaja, uz Opružni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...