Prijevremeni izbori u Zadru? Erlić: “Spremni smo na njih, istina je da vijeće nije stabilno i homogeno”

O nestabilnosti unutar Gradskog vijeća i prijevremenim izborima, jučer je za N1 govorio Marko Vučetić. Izjavio je kako HDZ po pitanju promjene gradske vlasti ne može gotovo ništa napraviti, osim srušiti vlastitog gradonačelnika. Spomenuo je i frakcije unutar stranke.

“Ukoliko on povuče prijedlog proračuna ili ga ne predloži onda idemo na izbore za gradonačelnika, što nisam sasvim siguran da odgovara HDZ-u koji je u mnogim frakcijskim borbama. S druge strane, ukoliko bi htjeli srušiti proračun pa isprovocirati nove izbore za Gradsko vijeće onda bi trebali formirati novu većinu. Zaista ne znam koliki bi kvocijent inteligencije bio onih koji bi se pridružili HDZ-u da sruše Gradsko vijeće. Ako oni mogu naći te tri ruke, onda imaju snagu srušiti vijeće. U politici je sve moguće pa je moguća i ova kardinalna izdaja. Zadar je dosad bio dva puta izdan od strane vijećnika koji su bili izabrani kao vijećnici protiv HDZ-a, a onda su prešli na stranu HDZ-a. Ako bi se to dogodilo sada, mi ne bi imali samo političke izdajnike, nego bi među nama postojale tri građanske, političke i morale hulje”, kazao je tom prilikom.

Kasnije, preko istog medija odgovorio mu je šef zadarskog HDZ-a Šime Erlić, koji je Vučetića optužio za “populizam par excellence” i negirao postajanje frakcija unutar stranke.

“Njegov politički život ne bi imao puno smisla da ne postoji HDZ. Cijela njegova politička teza se formira na postojanju HDZ-a i antitezi HDZ-a. To je njegova svrha postojanja. On ne zna što se događa u HDZ-u niti to može znati. Ne postoje nikakve frakcijske borbe unutar zadarskog HDZ-a o kojima on priča”, kazao je.

Erlić s druge strane priznaje da vijeće ima svoje nestabilnosti i da do prijevremenih izbora može doći, ali da oni (HDZ) nisu ti koji ih žele inicirati.

“Mislim da su građani siti izbora, da su svoje rekli nedavno. Istina je da vijeće nije stabilno i homogeno kako bismo mi to željeli. U svakom trenutku smo spremni na nove izbore, iako ih nećemo inicirati. Što se tiče proračuna, želja mi je da vijećnici donesu trezvene odluke kada im pročelnici obrazlože financijsku situaciju, kaže Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...