Roditeljima prijetio smrću i izbacivao njihove stvari iz kuće, spasili su se bijegom kod susjeda

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 2. kolovoza 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji  i dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Okrivljenom 50-godišnjaku se stavlja na teret da je od 22. rujna 2020. do 1. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, iako svjestan da svojim ponašanjem izaziva strah i poniženje svojih roditelja i pristajući na to, pod utjecajem alkohola u više navrata verbalno napadao svoje roditelje i govorio im pogrdne riječi te ih psovao i vikao na njih. Tereti ga se da je oštećenike onemogućavao u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova te da je iz kuće izbacivao stvari od oštećenika zbog čega su oni pobjegli iz kuće kod susjeda.

Okrivljenika se tereti da je 1. srpnja 2021., u cilju da uplaši oštećenike, zaprijetio im da će ih usmrtiti što je kod oštećenika izazvalo snažan osjećaj povrijeđenosti, poniženosti, nemoći i uznemirenosti te straha da će izrečene prijetnje i ostvariti.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...