Sram ga je koliko nema; Smijenjeni direktor APN-a prodao stan u Zadru koji je dobio putem natječaja, i to po višoj cijeni

Priča oko afera s APN-ovim stanovima dobila je novo poglavlje, ali sa starim likovima. Krešimir Žunić, smijenjeni vršitelj dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i čovjek koji je kazao da ga je “sram koliko nemam, a ne imam” ponovno je u centru priče.

Podsjetimo, kad je u siječnju 2020. godine RTL otkrio da je šef APN-a Krešimir Žunić, dok je bio zamjenik direktora te Agencije – jedan APN-ov stan (za manje od tisuću eura po kvadratu) kupio sebi i sinu, pa u svoju obranu rekao da ga je sram koliko nema – svi su bili šokirani.

I njegovi kolege iz HDZ-a, i sam premijer, a najviše građani koji su se za taj isti stan prijavili. Žunić je ekspresno smijenjen, ministar graditeljstva pozvao je DORH te naložio internu reviziju.

Tako je obitelj Žunić stan u Zadru od 53 kvadrata za koji je raspisan natječaj u prosincu 2018. godine platila samo 52.000 eura. Sada, nešto više od dvije godine kasnije, taj su stan prodali Marinku Didoviću iz Siska za 55.000 eura. Uplata je išla na račun Krešimira Žunića, piše Telegram.

Ni Žunić ni Didović nisu htjeli novinarima Telegrama odgovoriti na pitanja vezana uz kupoprodaju stana, a Žunić nije otkrio ni zašto su on i njegov sin odjednom prodali stan koji ima je bio toliko potreban te kako su otplatili kredit podignut za kupovinu istoga.

Inače, kredit je otplaćen u 24 mjeseca, što bi značilo da je Žunić banci morao mjesečno davati barem 16 tisuća kuna. Zanimljiv podatak kada se u obzir uzme da je njegova tvrtka (Orca Grupa d.o.o) prošle godine ostvarila dobit od zapanjujućih 2104 kune.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...