Stiže novi toplinski val: U Dalmaciji moguće temperature i preko 35 stupnjeva!

Uz dotok topline na redu je novi toplinski val, koji će vrućinu najduže donositi Dalmaciji.

Nedjeljno prijepodne će u većini predjela biti sunčano, na jugu često i potpuno vedro, dok je u kopnenim predjelima povremeno moguća umjerena naoblaka. Nakon, na kopnu ugodne, uz obalu tople noći, sve jače jugo će brzo podignuti temperaturu.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne pretežno sunčano, ali i vruće ili vrlo vruće s temperaturom od 30 do 34 stupnja. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a rijetko je uz granicu sa Slovenijom te u sjevernim predjelima moguć poneki pljusak.
I na istoku zemlje većinom sunčano, ali lokalno su moguće i kraće nestabilnosti. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će biti oko 35 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, vruće ili vrlo vruće. Sinj će se pržiti na 33, 34 stupnja, lokalno će u Zagori temperatura preći i 35, a uz obalu će biti samo malo niža. Zrak će dodatno grijati umjereno do jako jugo.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a rijetko je moguć poneki pljusak. Puhat će većinom umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak, na moru i jugo, a temperatura uglavnom iznad 30 stupnjeva.

Idući tjedan – kopno

Utjecaj toplinskog vala će na kopnu popustiti već početkom tjedna, temperatura neće biti pretjerano niska, ali neće biti ni previše vruće. Idućih dana pretežno sunčano, ali utorak i srijedu nešto nestabilnije pa će biti lokalnih pljuskova.

Idući tjedan – more

Na Jadranu u novom tjednu sunčano i vruće, pri čemu će se utjecaj toplinskog vala najviše osjećati u Dalmaciji gdje će dani biti vrlo vrući, a noći tople, osobito od sredine tjedna kada će zapuhati fenska bura. Na sjevernom dijelu su u početku mogući kraći lokalni pljuskovi, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...