Sve je spremno za Europsko prvenstvo na Višnjiku, Dukić: “Odbojkaška zbivanja donijela su Zadru 65 tisuća noćenja”

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u utorak, 17. kolovoza 2021. održana je konferencija za novinare povodom skroga početka natjecanja na seniorskom Europskom prvenstvu (igrat će se u Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj) za odbojkašice. U skupini C, kojoj je domaćin ŠC Višnjik, igrat će od 19. do 26. kolovoza 2021. Švicarska, Italija, Slovačka, Mađarska, Bjelorusija i Hrvatska.

– Oko tri i pol mjeseca ova je reprezentacija u Zadru i zahvaljujemo svima koji su nam omogućili boravak i pripreme za EP. Vjerujem da će naša reprezentacija u utakmicama u skupini C u Zadru, a potom i dalje, pokazati svoje vrijednosti – rekao je u uvodu Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza.

U ime Športskoga centra Višnjik novinarima se obratio Denis Karlović, direktor. Uz ostalo, on je istaknuo:
– Sve je spremno za ovaj veliki sportski događaj. Izrazio bih veliko zadovoljstvo, ujedno i istaknuo da smo počašćeni time što je suradnja s Hrvatskim odbojkaškim savezom izvrsna i uspješna što se zrcali u odluci da Zadar i ŠC Višnjik budu baza za pripreme, te mjesto brojnih natjecanja hrvatskih odbojkašica i odbojkaša, napose u skupini C na predstojećem Europskom prvenstvu. Bit ćemo dobri domaćini, a Hrvatskoj i ostalima puno uspjeha.

Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednica Grada Zadra zahvalila je gradonačelniku Branku Dukiću što je izrazio razumijevanje i dao potporu da u Zadru bude organizirano i provedeno natjecanje u skupini C na EP-u, te dodala:
– Već dugo imamo u Zadru niz odbojkaških natjecanja što je doprinos i gradu i sportskom turizmu, a ujedno i poticaj širenju i popularizaciji odbojke i u Zadru i u Zadarskoj županiji. Hvala svima koji su to omogućili.

Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskoga odbojkaškoga saveza zahvalile je i ime HOS-a i gradonačelniku Branku Dukiću i Denisu Karloviću i Snježani Jurinić na suradnji i doprinosu razvoju suradnje.

– Ta je suradnja sad već dugoročna i ovaj veliki projekt EP plod je te suradnje. Vjerujem da ćemo na sadašnjoj platformi uspješno raditi i dalje. Sve je spremno za početak natjecanja koje će, nažalost, biti bez ulaznica u slobodnoj prodaji jer će u skladu s protuepidemijskim odlukama, mjerama i preporukama u dvorani moći biti najviše tisuću osoba. Utakmice će se moći pratiti televizijskim prijenosima na Arenasportu.

Na koncu, novinarima se obratio i Branko Dukić, gradonačelnik:

– Svima dobrodošlica. Zahvala Hrvatskom odbojkaškom savezu i ostalima koji su omogućili popularizaciju odbojke. Grad Zadar i ŠC Višnjik i u teškim vremenima pandemije uspješno su organizirali brojna sportska događanja, pa i međunarodne naravi, čime smo potvrdili zapaženo mjesto na sportskoj karti. Ulaganja u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu bila su potpuno opravdana, temelj su razvoja sportskoga turizma. Na primjer, samo odbojkaška zbivanja tijekom prethodnoga razdoblja donijela su Zadru 65 tisuća noćenja. Poželio bih svim sudionicima uspjeh, a Hrvatskoj reprezentaciji najmanje plasman u četvrtfinale. Zadar je uz vas!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...