Turistima nudite loš WiFi? Airbnb će omogućiti provjeru brzine internetske veze u nekretninama za najam

Prilikom rezervacije smještaja na Airbnb-u turisti, digitalni nomadi i svi ostali putnici imaju prilike odabrati neke od ponuđenih kuća, stanova, apartmana ili soba prema brojnim kriterijima. Naravno, tu je lokacija, potom tip i veličina objekta, dostupni sadržaji te dodatne ponude koje domaćini mogu pripremiti. Jedan od dodatnih sadržaja, posebno bitan u današnje vrijeme, svakako je dostupnost internetskog priključka u nekretnini za najam.

Budući da živimo u digitalnom dobu, prilično je teško naći smještaj koji danas ne nudi Wi-Fi, no samo ikona za bežični Internet na Airbnb-u više nije dovoljna. Stoga iz ove kompanije odlučili unaprijediti svoju ponudu tako što će gostima omogućiti da provjere koliko je dostupan Internet zaista i brz, i to prije nego rezerviraju smještaj.

Do sada su domaćini na Airbnb-u mogli ovaj podatak ručno upisati i tako dati do znanja gostima što u smislu brzine veze mogu očekivati. Od sada će, pak, imati mogućnost neovisne provjere tog podatka. Putem alata za provjeru brzine veze tvrtke M-Lab, domaćini će moći u svojim nekretninama provjeriti stvarnu brzinu veze, a ona će potom biti istaknuta na njihovom oglasu. Mjerenje brzine obavlja se jednostavno i brzo, a bit će integrirano u mobilnu aplikaciju koju domaćini na Airbnb-u ionako koriste za upravljanje svojim nekretninama.

Opcija već postupno postaje dostupna korisnicima u SAD-u, a na ostatak će se svijeta proširiti u narednim tjednima. Ova bi promjena trebala stati na kraj neugodnim iznenađenjima i pomoći onima koji u unajmljenom smještaju tijekom odmora ili putovanja žele raditi, komunicirati putem Interneta ili se pak igrati – da se ne razočaraju sporom vezom tek kada stignu na odredište, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...